La casca

¡¡TOTS A MENJAR-NE EL DIA DE REIXOS!! 🙂

La casca és un pastiç redó de massapà típic de la cuina valenciana fet de rovell d’ou, melada, cabell d’àngel, fruita o moniato confitat. La casca sol portar dins llepolies o monedes de chocolate per als chiquets.

La tradició de menjar casca el dia de reixos ha anat substituint-se per la de menjar roscó, d’orige francés, encara que en moltes pasticeries encara venen casques i són més venudes que el roscó en certs llocs com Sueca, on no s’ha perdut la tradició.

font: http://www.uiquipedia.org/Casca

(En castellano):

La casca es un pastel redondo de mazapán típico de la cocina valenciana hecho de yema de huevo, mermelada, cabello de ángel, fruta o boniato confitado. La casca suele llevar dentro golosinas o monedas de chocolate para los niños.

La tradición de comer casca el dia de Reyes ha ido sustituyéndose por la de comer roscón, de origen francés, aunque en muchas pastelerías aún venden cascas i son más vendidas que el roscón en ciertos lugares como Sueca, donde no se ha perdido la tradición.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: