La mona de Pasqua

Photobucket


Una de les facetes mes caracteristiques de la gastronomia valenciana es la seua asombrosa varietat de llepolies, dolços i rebosteria fina dels mes diversos generos que poden gojar-se, habitualment, en determinades dates, o per les festes de les diverses poblacions del Regne de Valencia. Aixina, en Nadals mos trobem en la casca, rodet composta de massapa i poncil o batata, banyada i coberta en sucre, o en els torrons d’Alacant i Xixona; el 9 d’Octubre, Dia Nacional Valencià, en la Piuleta i Tronaor;  en Falles son habituals els bunyols de carabassa; en La Magdalena, el rollo…

 El dolç per excelencia en la celebracio del dilluns de Pasqua, o Pasqua Florida, es la famosa Mona de Pasqua, una especie de coca que simbolisa el fi de les abstinencies de Semana Santa, dolç tradicional en tot el Regne, que gracies a la seua originalitat i a la seua calitat, ha alcançat la popularitat necessaria per a implantar-se en algunes comunitats autonomes espanyoles.

L’orige de la Mona de Pasqua se remonta al temps dels null; el seu nom procedix precisament de l’arabic “munna”, que significa “forniment de la boca”, i era costum que els moriscs la regalaren als seus senyors. Pronte la massa d’esta pasta fon evolucionant, donant lloc a les mones, els rolls, i els rolls de tapet; la coca de passes i anous, la trena, i els panous, originaris de la poblacio valenciana d’Alberic, tambe coneguts com panous o escampelles. […]

més informació en:
http://valenciacanta.blogspot.com.es/2011/04/el-origen-valenciano-de-la-mona-de.html
http://www.uiquipedia.org/Mona_de_Pasqua
http://www.uiquipedia.org/Mona

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: