Anfós Ramon

Anfós Ramon i Garcia (Russafa, Valéncia 28 de març de 1924Valencia 17 de juny de 2014) fon un poeta i escritor valencià en llengua valenciana.

La seua formació lliterària l’adquirix a nivell de poble, sense més tituls, donant-li més valor a la seua condició d’autotidacta. Poeta vocacional que comença a fer versos des de molt jove i utilisa en casi tota la seua obra, la llengua valenciana.

https://i1.wp.com/www.republica.com/wp-content/uploads/2014/06/Anfos-Ramon-PROTA.jpghttps://i2.wp.com/www.actualidadfallera.es/images/stories/2014/06/anfosramon.jpg

Llengua

La seua obra està escrita casi al cent per cent en llengua valenciana, pero també ha fet incursions en castellà, guanyant les Flors Naturals de Montanejos, Chest, Enguera i Alboraig.

Prensa

Va formar part de la redacció del desaparegut diari “Al dia“, en la seua primera época, dedicat exclusivament a l’informació econòmica i que dirigia don Marti Dominguez, tenint com antecedent el semanari “Valencia-fruits”.

 

Flors Naturals

La seua primera Flor Natural, la va obtindre en Algemesi, en 1957. En 1958, va obtindre les de Meliana, Vilanova de Castelló i Puçol, donant-se la circumstància, que en esta última població, també li donaren la Viola i l’Englantina. En 1959, conseguix la seua primera Flor Natural de Valéncia a més de les de Castelló, Manises, Algemesi, Meliana i Vilanova de Castelló

 

Llibres

 • “A tres carrers”. “Premi Valencia” de Lliteratura de la Diputació Provincial, en 1963, Poemes.
 • “Sembrarem la veritat”. Premi “Xavier Casp“, convocat per l’Ajuntament de Carlet en 1975
 • “Des de la veu del silenci”. Premi “Ciutat de Castelló” en 1977.
 • “Exigire la font i el testimoni”. Premi “Falla Pintor Andreu” d’Alzira en 1981.
 • “I les notes de vidre a la paraula”. “Premi Primavera” de l’Associacio Cultural i d’Investigacio “El Palleter” de Catarroja en 1982.
 • “Si el vent estrena paraules”. “Premi Primavera” de l’Associacio Cultural i d’Investigacio “El Palleter” de Catarroja. 1984.
 • “La meua historia exigida”. 1990
 • “L’espill transparent” . 1993
 • “De la nit i les mentires”, editat per (AELLVA-ABV). 1993
 • “Ofici de paraules”. Editat per “Lo Rat Penat” en 1995.
 • “La clau del llavi obert”. “Premi Valencia” de Poesia, “Roiç de Corella“, convocat per l’Ajuntament de Valencia, (1997), publicat en 1999.
 • “Rapsodia en carn per dins”. Premi “Benvingut Oliver” convocat per l’Ajuntament de Catarroja. 1997. Per qüestions de política, este llibre no s’ha publicat al estar escrit en les normes de la RACV. Editat casi una década després per l’Oronella.

http://www.uiquipedia.org/Anf%C3%B3s_Ramon

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: